ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ

2021-11-09 21:12

Η ανάδειξη και διάχυση «καλών πρακτικών» δίνει έμφαση και στοχεύει στην ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής μέσα από την ανάδειξη δόκιμων διδακτικών σεναρίων και καλών πρακτικών. Στόχος του αποθετηρίου καλών πρακτικών είναι να ενισχύσει τη διεκπαιδευτική επικοινωνία, να αποτελέσει μία δεξαμενή άντλησης ιδεών για όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, αλλά και να αναδείξει προσπάθειες που υλοποιούν καινοτόμοι εκπαιδευτικοί.

Ένα διδακτικό σενάριο, ως ένα επιστημονικά διευρυμένο σχέδιο μαθήματος, περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία μιας διδακτικής πρότασης, από τους δημιουργούς και τις συνθήκες υλοποίησης, τη στοχοθεσία, τη σύνδεσή του με το Αναλυτικό Πρόγραμμα, τη μεθοδολογία ανάπτυξης έως τις σχετικές θεωρίες μάθησης, τον τρόπο υλοποίησης βήμα-βήμα, τα συμπεράσματα, τον αναστοχασμό, πιθανά φύλλα εργασίας και άλλα στοιχεία που ο συγγραφέας κρίνει ότι ολοκληρώνουν το εκπαιδευτικό σενάριο. Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό σενάριο πρέπει να αναφέρεται σε ένα γνωστικό αντικείμενο της προσχολικής, πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν θα γίνεται επιλογή, απλά έλεγχος για υβριστικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο.

Όσοι επιθυμείτε την ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας κάποιου διδακτικού σεναρίου ή κάποιας καλής πρακτικής μπορείτε να την στείλετε στο e-mail: xleventakis@gmail.com

 

Επαφή

Λεβεντάκης Χαράλαμπος

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας,
Κτήριο π. 1ης ΕΠΑΣ, Αχαϊκής Συμπολιτείας 20,
26441, Πάτρα